Werkwijze

Ieder mens is verschillend en heeft behoefte aan een andere begeleiding. De begeleiding bij Diëtistenpraktijk LEEF! bestaat uit maatwerk, een persoonlijke benadering en geeft de cliënt de informatie die nodig is. Al uw vragen over voeding worden besproken en de diëtist zal u tijdens het gehele traject begeleiden en coachen.

Nationale BeeldbankDe behandeling bij een diëtist bestaat doorgaans uit meerdere consulten. Het eerste consult zal ongeveer 1 uur in beslag nemen. De diëtist en cliënt maken kennis met elkaar en bespreken het doel van de behandeling. Tijdens het eerste consult wordt een uitgebreide anamnese (vragenlijst/intake) afgenomen, waarbij informatie wordt verzameld over leef- en eetgewoonten, het beweegpatroon, klachten en andere persoonlijke omstandigheden. Aan de hand van deze gegevens, wordt een behandelplan opgesteld met daarin een persoonlijk voedings-/ dieetadvies, met eventueel daarbij horende beweegadviezen. Dit gebeurt in overleg met u en rekening houdend met uw persoonlijke wensen en omstandigheden. Indien nodig, wordt uw voeding geheel berekend op energie inname, koolhydraten, vetten, eiwitten en vitamines en mineralen.

Vergeet tijdens het eerste consult niet de volgende documenten/ formulieren mee te nemen:

  • Originele verwijsbrief van uw (huis-) arts, specialist of tandarts;
  • Uw identiteitsbewijs (i.v.m. de registratie van het BSN nummer);
  • Het zorgpasje van uw zorgverzekeraar.

De vervolgconsulten zullen ongeveer een half uur in beslag nemen. Tijdens deze consulten wordt:

  • Het verloop besproken;
  • Worden eventuele adviezen bijgesteld;
  • Kunnen er vragen gesteld worden;
  • Worden lastige situaties in het dagelijkse leven besproken zoals vakanties, etentjes en feestjes;
  • Is er ruimte voor verdieping op het behandelplan (etiketten lezen, leren variëren etc.);
  • En is er ruimte voor het vergroten van de kennis met betrekking tot voeding.

Ten alle tijden wordt naar een oplossing gezocht, mocht de behandeling niet naar wens verlopen. U kunt vertrouwen op professionele coaching en begeleiding bij Diëtistenpraktijk LEEF!

Indien u behoefte heeft aan een langer consult dan is dat geen probleem. Huisbezoeken, telefonische consulten of consulten via e-mail zijn ook mogelijk. Vraagt u naar de mogelijkheden bij uw diëtist Gabriëlle Camps.